Meniu
Atelier Creatif

Fashion and aesthetic education for children

#likepuredesign

Să alegi hăinuțele pentru copilul tău este o activitate distractivă și plăcută, mai ales când ai un bebeluș, al cărui gângurit nu îți spune ce hăinuțe vrea, ci că îi este somn sau foame.

Odată ce crește, copilul începe să aibă preferințe și alegerea hăinuțelor devine o misiune ceva mai complicată, desigur dacă îl implici și pe el în această activitate.

 

Ar fi foarte simplu să alegi în continuare în locul lui, ai evita situațiile delicate când face mofturi și se răsfață, când alege produse diferite de gustul tău sau care depășesc bugetul pe care l-ai stabilit.

Dar cum îi mai formezi gustul estetic? Cum îi mai oferi libertate de acțiune? Cum poate în situații reale să mai ia decizii?

Cu siguranță vi s-a întâmplat ca mergând la cumpărături, cel mic să își facă o fixație  pentru un anumit produs și să nu renunțe până nu i-l achiziționați. Plânge, bate din picioare, refuză vehement orice explicații îi dați, iar amenințările amplifică determinarea lui de a nu renunța.

Care este soluția? Lasați-i copilului libertatea de alegere. Analizați alegerile sale și încercați să înțelegeți ce îl determină să le facă. De multe ori explicațiile sunt simple. Copiii sunt atrași de nuanțele viu colorate, de tot ce e strident și strălucitor și dacă personajul preferat Elsa, Anna sau Spider-Man tronează pe rochiță sau tricou, alegerea e clară. Mai târziu, grupul are o influență majoră în preferințele copilului tău, poartă ce e în trend, ce e la modă, pentru că toți colegii săi poartă.

 

Atelier_Creatif-Fashion_and_aesthetic_education_for_children_2

Educaţia estetică ocupă un loc important în formarea personalităţii copilului şi acest proces depinde de ceea ce i se oferă copilului, mai ales în perioada preşcolarităţii. Noi ca părinți avem rolul de a-l dirija în alegerile pe care le face, avem rolul de-a ilustra frumosul pe înțelesul lui, pentru că educația estetică constă în educaţia pentru frumos prin frumos. În acest scop, colecțiile Atelier Creatif cultivă gustul estetic de la cele mai fragede vârste.

Opțiunile pe care i le oferim copilului sunt expresia bunului gust și a unei educații sănătoase care clădesc personalitatea viitorului adult. Prin excelență stimulăm sensibilitatea și imaginația copiilor, pentru că piesele noastre vestimentare nu se limitează doar la impactul vizual pe care îl creăm. Purtând creațiile noastre am citit pe chipurile copiilor emoție, încredere și bucurie.

Dar modelul fiecărui copil, îl reprezintă părintele. Stilul nostru vestimentar, are un impact major asupra stilului personal, pe care fiecare copil și-l formează de-a lungul timpului. 

Cultivați valorile estetice ale copilului! Fiți un model pozitiv pentru el!